עבודה במחשב בחול המועד

חדשות כיפה הרב דוד לוי 03/10/09 19:52 טו בתשרי התשע

שאלה

שלום רב ,

האם מותר לעבוד בחול המועד בעבודה דרך המחשב ( עבודה ללא מאמץ או משהו , כמו לגלוש רגיל , אין פה איזה טרחה יתרה או משהו כזה ... ) , זה לא עבודה של מקח וממכר , אפשר להגיד שזה עבודת פרסום .

האם מותר לעבוד את ההעבודה הזאת בחול המועד ?

ובהמשך לשאלה ,

כל שבוע אני צריך להגיש דוח על מה שעשיתי שבוע שעבר ,

שבוע שעבר עבדתי ואני רוצה לעבור על ההעבודה שלי ולראות שהכל טובה שלא יצא חשש של גזל או משהו כזה , האם מותר לעשות את הבדיקה הזאת בחול המועד ולשלוח את הדו"ח ?

תודה וחג שמח !

תשובה

שלום וברכה,

סדר הדברים לבירור :
1. האם זו מלאכה מותרת מבחינת מטרתה
{דוגמא לאיסור - לבצע דו"ח חשבונות שנתי)
(דוגמא להיתר - לרשום משתתפים בכנס בליל הושענא רבה)

2. רק אחרי שמטרת העבודה מותרת יש לברר האם זה נעשה באופן מותר כגון האם עדיף לרשום לכנס במחשב או ביד.

לכן :
בדיקת דוחות עבודה בודאי אסורה בחול המועד
פרסום אסור בחול המועד אלא אם מדובר באירוע שיהיה בחול המועד, פורסם לפני כן וזקוק כעת לפרסום חוזר

בברכה דוד לוי