הרב כדורי וגלגולי הנשמות..

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 13/09/09 19:52 כד באלול התשסט

שאלה

האם ישנם דעות שאין דבר כזה גלגול נשמות?

אפשר לשמוע בעד ונגד?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום רב.

רב סעדיה גאון (חי לפני למעלה מ-900 שנה) לא האמין בגלגולי נשמות.(ראה בסיפרו האמונות והדעות).

(בחסידות אומרים שהבעל שם טוב הוא גלגול של רבי סעדיה גאון, והוא בא לעולם כדי לתקן את רבי סעדיה גאון שלא האמין בגילגול !! - (בשם מו"ר הרב יצחק גינזבורג שליט"א)).

אך החכמים שבאו אחריו (כדוגמת הרמב"ן ורבנו בחיי ועוד..)- סברו שכן יש גלגול נשמות.

[למעשה היום כל חכמי ישראל מאמינים ומודיעים לנו שיש דבר כזה שנקרא גלגול נשמה.].

רבנו האר"י הקדוש זיע"א כתב לנו ספר שלם הנקרא "שער הגלגולים".

בספר זה הוא מרחיב ומפרט מהו גלגול, מי מתגלגל, על איזה עבירות מתגלגלים, איך מזהים גילגול..

זהו נושא מאוד מעניין, כדי ללמוד אותו...

[היום גם המדע מאמין ומאשר את גלגול הנשמה.. - ולמפורסמות אין צריך ראיה.]

מספרים על הרב כדורי ע"ה - שפעם אחת אשתו התעוררה בלילה,היה חושך בבית- והיא הרגישה כל מיני דמויות שעוברות לידה.

בבהלה היא רצה לבעלה ואמרה לו..- אמר לה הרב - אל תפחדי הם לא עושים כלום , אלו נשמות של אנשים שאני מתקן אותם...

יש לי הרבה סיפורים על גלגול היום בדורנו, אך מה שהלב חושק -הזמן עושק..

ברכה והצלחה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן