שימוש במבצע אורנג' - רמדאן

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 27/08/09 09:31 ז באלול התשסט

שאלה

שלום כבוד הרב,

בחודש הקרוב אורנג' מציעים מבצע לכבוד חודש המרמדאן של הערבים (2000 דקות חינם בלילות), בדומה למבצעים שעושים לפני חגי ישראל ואירועים שונים. ההרשמה הייתה דרך שליחת מסרון לאורנג'. יהודים רבים נרשמו למבצע, ופורסם שבעקבות כך אורנג' הפסיקו את ההרשמה למבצע.

שאלתי היא האם אסור או אינו ראוי כי יהודים יירשמו למבצע מבחינת דיני ממונות?

תודה רבה מראש!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

אני מבין שהשאלה היא כבר לא רלוונטית.
לדעתי רישום היהודים הוא מעשה לא ישר, וזאת משתי סיבות: הן כלפי חברת אורנג' והתחזות שווא, והן כלפי שמייא בנכונות להזדהות עם דת אחרת עבור כסף.
מעבר לכך, האם זו לא מידה של רדיפת בצע מכוערת ?

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן