שינוי מין

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 26/08/09 13:08 ו באלול התשסט

שאלה

קודם כל שלום

שאלתי היא כזאת:

כיצד התורה ואלוקים מתייחסים לאדם שנולד זכר, אבל מרגיש נקבה?

וכיצד הם מתייחסים לאדם כזה שמחליט שהוא נוטל הורמונים (כדי לשנות קצת מהמראה החיצוני), ובעקבות זה באה הסירוס הכימי?

כיצד הם מתייחסים לשינוי (ניתוח) באיבר מין עצמו?

כיצד הם מתייחסים לאדם כזה שיש לו נטיות התאבדות עקב מה שהוא מרגיש?(גם אם הוא נוטל הורמונים וגם אם לא).ומרגיש צורך להתאבד,אפילו שהוא נוטל הורמונים-כי הגיע להכרה שההורמונים לא ישנו את המראה שלו עד כדי כך שיוכל "לעבור" כאישה ברחוב.וטענתו היא שזה קשה להפוך אישה,להיות בלי חברים ולהיות ללא עבודה עקב מה שהוא-מה שמוביל להתנהגות נשית,ועקב זה אין הוא מקובל בחברה.

האם מותר לאדם כזה להתאבד? מפאת פיקוח נפש שלא יהיו לו ילדים,משפחה,חתונה,לא מקובל בחברה,שהשינוי מין המלא או החלקי עצמו קשה לאותו בנאדם מבחינה נפשית,כספית וכו'...

האם מותר לאדם כזה לעשות שינוי מין מלא או חלקי מפאת פיקוח נפש?-עקב זה שהוא אומר שאם הוא לא יהפוך לדמוי אישה אז הוא פשוט יתאבד בכל דרך שהיא.

מי אשם במה שנעשה לעולל? (הורים,אלוקים,חברה,הוא עצמו).

ולמה החברה (דתיים,חילוניים,חרדים וכו') לא מקבלים אנשים כאלה בחברה? ולא מקבלים את זה שהעולל נולד זכר- עם איבר מין זכרי שקבע את המראה החיצוני שלו. אבל נולד עם מוח,נשמה,נפש שתמיד "יאשרו", "יגידו" לו אתה מרגיש אישה?

ולמה מכריחים אנשים כאלו להישאר כמו שהם? אפילו שאותם אנשים יודעים תמיד שיהיה להם קשה להישאר במין שהם נולדו,וגם יהיה להם קשה לשנות את עצמם לאישה.ובעקבות זה יבוא הדיכאון ממה שהם,והדיכאון יוביל להתאבדות. איך נושא הפיקוח נפש מתייחס לזה?

סליחה מראש עם חומרת השאלות פוגעת בך.

תודה מראש

והמשך יום נעים.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לאנשים שונים יש מצוקות שונות שמביאות עליהם יסורים קשים.
יש מי שנולד עם קשיים גופניים ופגיעות פיזיות ויש מי שנולד עם קשיים רגשיים ופגיעות רגשיות.
יש מי שנולד בריא וקרו לו תאונות ואסונות במהלך החיים והביאו עליו קשיים גופניים או רגשיים.
העולם אינו מושלם ויש הרבה קשיים, סבל וייסורים מכל מני סוגים ובכל מני תחומים - בגוף ובנפש ולעיתים בשניהם.
אנחנו מצווים לפעול ולעשות כדי להקל ככל שאפשר על כל מצוקה.
אם יש מצוקה כלכלית צריך לסייע לפרנסה.
אם יש מצוקה גופנית צריך לסייע לגוף על ידי תמיכה וטיפול רפואי הולם.
אם יש מצוקה לנפש צריך לסייע לנפש על ידי תמיכה וטיפול נפשי הולם.
השאלה שלך מבטאת מצוקות נפש קשות, כל כך קשות שמעלות בך לצערי הרב מחשבות אובדן חס וחלילה.
אתה צריך לבקש פתרון מקצועי למצוקות הנפש שלך. לפנות אל מומחים בטיפול בבעיות שלך. אני בטוח שתמיכה וטיפול מתאימים ישפרו את מצבך ויביאו אותך להרגשה הרבה יותר טובה.
אני מצרף קישור לכתובת שיכולה לסייע לך, יש להם ניסיון בעבודה מסורה בדיוק עם בעיות מהסוג שאתה מתאר
http://www.atzat-nefesh.org/