שנת אבל וזוגיות

חדשות כיפה הרב דוד לוי 24/08/09 22:01 ד באלול התשסט

שאלה

שלום,

אני נשואה ונמצאת לצערי בשנת אבל. האם מותר לי לראות עם בעלי סרט בבית (לא בקולנוע) בתור בילוי זוגי, או לצאת למסעדה לכבוד יום נישואין וכדו'?

שאלה נוספת - האם מותר לי לקצר את השיער מטעמי נוחות (הוא ארוך מדי וזה מפריע לי) או שאסור לי להסתפר כל שנת האבל?

תשובה

לדעתי אין בעיה לצאת למסעדה (אלא אם יש בה תזמורת גדולה) וגם אין בעיה לראות סרט בבית וכד'.
לגבי תספורת אם את מכסה את שיער ראשך - מותר תמיד לספר את השיער היוצא מחוץ לכיסוי.

תספורת ממש תלוי על מי את באבל וכמה זמן מתחילת האבל - אם תכתבי אשתדל לענות

דוד לוי