פרי הנאשי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 08/08/09 23:15 יח באב התשסט

שאלה

קנינו פרי שנקרא "נאשי" - מעין תפוח/אגס - שהגיע כפרי בודד בקופסא. שתי שאלות:

1. איזה מין פרי זה? האם יש כאן הכלאה?

2. בתחתית הקופסא מוטבעת חותמת "אוצר בית דין, קדושת שביעית". האם צריך לנהוג בפרי כקדוש בשביעית, האם אפשר לאכול אותו בכלל - בגלל זמן ביעור וכו', האם יכול להיות שהקופסאות ישנות וממשיכים להשתמש בהם והחותמת כבר לא תקפה?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. פרי הנאשי הוא תפוח אגס, היום יש כנות ורוכבים שאינם כלאים, אולם עד לפני מספר שנים כל הפרי היה כלאים.
בכל אופן שאלת הכלאים היא בעיית הנוטעים ולא האוכלים. ולכן אפשר לאכול אפילו אם החקלאי עשה איסור.
2. ממה שבררתי בבית האריזה בראשית, משם קבלתם את הפירות, הודיעו לי שכבר אין פירות שביעית, וקופסא זו היא בטעות יסודה. אולם אם קנית או קיבלת ממקור אחר צריך לברר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון