אשה נשואה

הרב צבי יניר הרב צבי יניר 05/08/09 11:13 טו באב התשסט

שאלה

האם מותר לאשה נשואה להסתפר אצל ספר גבר ?או לצבוע אצלו את השיער (זה פעם ראשונה שהיא צובעת שיער)?

והאם מותר להסתפר במספרה שיש בה גם ספר וגם ספרית ולצבוע את השיער אצל הספרית ויש שם גברים שנכנסים ויוצאים במידה וסומכים על הספרית הזו ??

תשובה

גם אם נגדיר זאת כנגיע שאינה של חיבה, שיש שהתירו, מדבור על תופעה מכוערת שיש להתרחק ממנה ולגנותה,גם אם מדובר בנשים שהולכות תמיד בגילוי ראש .
גם כשיש ספרית ויש גברים שנכנסים, הרי אישה צריכה לכסות את ראשה , וזה לא מתקיים במקרה כזה.
דרך אגב גם ביחס להליכה לרופא, ברור שאם יש רופאה יש ללכת אליה ולא לרופא.