מלאכי השרת או מלאכי עליון????

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 29/07/09 11:11 ח באב התשסט

שאלה

שלום,

כששרים "שלום עליכם" ביום שישי לפני הקידוש, מדוע בפעם הראשונה שרים "שלום עליכם מלאכי השרת", ובכל שאר הפעמים "בואכם\בשבתכם לשלום מלאכי השלום".

מה ההבדל בעצם בין מלאכי השרת למלאכי השלום?

תודה.

תשובה

ב"ה

שלום רב.

כותבים חז"ל שבליל שבת מלווים את האדם 2 מלאכי השרת , אחד טוב ואחד רע.

אם השולחן ערוך ומוכן..- אומר המלאך הטוב יהי רצון שיהא כך לשבת הבאה, והמלאך הרע עונה אמן בעל כורחו.

לפי פירוש זה- בהתחלה הם " מלאכי השרת- מלאכי עליון" , ולבסוף כשהמלאך הרע רוצה שהכל מוכן לסעודה.. - הוא עושה שלום עם המלאך הטוב, ועונה אמן על דבריו.

בברכה