שתיית יין הבדלה

חדשות כיפה הרב דוד לוי 11/07/09 22:00 יט בתמוז התשסט

שאלה

שבוע טוב,

יש אמונה במשפחתי שאסור לבנות לשתות יין של הבדלה מתוך אמונה שזה יכול לפגוע בהן,היה מיקרה שבו לא היה מי שהבדיל ולכן אני (בת)הבדלתי על מנת להוציא את השבת ומתוך זה שתיתי יין מההבדלה ,האם נהגתי כשורה והאם חס וחלילה יש לי סכנה?

תשובה

עשית נכון מאד.
אם אין בן שיבדיל בת מבדילה לעצמה ושותה את יין ההבדלה - זו מצווה כך צריך לנהוג ושומר מצווה לא ידע רע.
רצוי מאד לשתות לפחות רביעית [87 סמ"ק] ולברך ברכה אחרונה על הגפן.

מקור המנהג שנשים אינן שותות מיין הבדלה הוא בשל"ה אבל ברור שהכוונה כאשר משהו אחר שותה מהיין ולא לבטל מצווה חשובה בגלל מנהג זה
שבוע טוב דוד לוי