שינוי מין

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 13/05/09 22:51 יט באייר התשסט

שאלה

שלום!

אני צריך תשובה לדעת מה לענות לחבר לא דתי בנוגע ליחס היהדות כיום לגבר/אישה ששינו את מינם ע"י ניתוח:

1. האם מבחינת ההלכה הם המין המקורי או ה"חדש"? או שאולי לא זה ולא זה?

2. הלכות שרלוונטיות רק למין אחד חלות עדיין עליהם, או שמשתנות למין השני?

3. הם יכולים להתחתן?

4. יש לשמור מהם נגיעה?

אני מצטער מראש אם השאלה קצת מוזרה, אבל אני צריך תשובה ל"דע מה שתשיב" ואין לי את מי לשאול, תודה.

תשובה

שלום
1- על פי ההלכה הם מינם המקורי
2- ההלכות לא משתנות באופן כללי.
3- הנשים המקוריות יכולות להתחתן עם גברים, הגברים אסורים בנשואין היות והם מסורסים.
4-מותר לגעת בגבר ששינה מינו לאשה, אך על זה נאמר התרחק מן הכיעור וכו'
ברכה והצלחה