שבת

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 27/04/09 14:13 ג באייר התשסט

שאלה

מותר לשבת על ספה, גם אםשלום וברכה!

יש לי מספר שאלות שקשורות לשבת.

1)בדרך שאני הולך לבית כנסת יש נמלים שמדי פעם עוברות במדרכה והם קטנות וקשה לשים לב אליהם,האם יש איסור לדרוך עליהם דרך הילוך?(אני רוצה לציין שאין לי ממש דרך אחרת להלך בה)

2)האם יש בעירבוב גבינה/קוטג'/חמאת בוטנים עם שקולד/ריבה על הפת איסור לישה?ובכלל מה זה בדיוק איסור לישה?

3)האם עיתונים נחשבים מוקצה?ואם לא האם מותר לטלטל אותם בכדי לשבת איפה שהם נמצאים.

4)אם אחי שם פלאפון על הספה האם יש לחוש שבזה שאשב על הספה אני יוזיז את הטלפון?

5)בדרך שאני הולך לבית כנסת יש גם אבנים,האם מותר לטלטל אותם אם זה דרך הילוך?

6)שערות שנשרו בשבת מותרות בטלטול?

7)מקרר עם טרמוסטט שעובד באופן עצמאי,מותר לפתיחה בשבת?

סליחה על השאלות הרבות ותודה רבה על העזרה!

ד' יברך אותכם על עבודת הקודש שאתם עושים!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

1.אין צורך לחפש אם המדרכה נקייה מחרקים. אפשר ללכת באופן "נורמלי" כמו ביום חול, גם אם יש היתכנות לדריכה על חרקים. כמובן שאם ראית בברור חרקים, והליכה "נורמלית" מאפשרת "עקיפה"- יש לעקוף.
2.לישה הינה ערבוב חומר יבש, המורכב מיחידות קטנטנות, עם חומר נוזלי, ההופכת את ה"אבקה" היבשה לגוש אחד "בצקי".
לפיכך, ערבוב גבינה עם ריבה איננה נחשבת ללישה, והיא מותרת.
3.עיתונים אינם מוקצה, מותר לטלטל אותם בשבת. ואוסיף לתשובה הלכה נוספת, חשובה: טלטול של כלי, גם אם הוא כלי ש"מלאכתו לאיסור", ובגלל זה הוא אסור בטלטול בשבת (כמו, לדוגמא, מנגל, שבשעת כניסת השבת לא היו בו גחלים חמות) מותר לצורך שימוש במקום בו הוא מונח.
4.מותר לשבת על ספה, גם אם הישיבה תזיז פלאפון המונח על מקום אחר בספה.
5.הליכה בשבת מותרת, באופן "נורמלי", ואם קורה שדרך ההליכה מזיזים אבנים- זה "בסדר" (ראה לעיל, לגבי הנמלים)
6.שערות שנשרו אסורות בטלטול. מותר לטלטל אותן ע"י נשיפה עליהן.
7.כן.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן