עינוי שבויים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 12/12/02 17:52 ז בטבת התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

אשמח אם הרב יוכל להביא לי כמה שיותר מקורות הלכתיים כגון- גמרא, שו"ע, ספרים וכו' לעניין עינוי שבוי, יחס אל שבוי,

השאלות המנחות אותי הן-

האם מותר לענות שבוי על מנת להוציא ממנו מידע ומהו היחס הראוי להנתן לשבוי, היש עניין ב"רחמן אל אכזרים סופו שיתאכזר לרחמנים?

תודה רבה מראש,

הדס

תשובה

שלום
א. מותר לענות שבוי כדי לשאוב ממנו מידע הנצרך מטעמי פיקוח נפש של הכלל והיחיד ("פצצה מתקתקת"), המקור לכך הוא "וחי בהם".
ב. בודאי שכל המרחם על אכזרים סופו להתאכזר על רחמנים, והמקור לכך הוא משאול המלך בנוב עיר הכהנים.

שלום
אייל קרים