תרומת ביציות - הלכה למעשה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/04/09 08:44 כח בניסן התשסט

שאלה

הרב שרלו שלום!

השאלה היא לא שאלה תיאורטית, אלא שאלה הלכתית הלכה למעשה.

האם מותר לגיסה לתרום ביציות לאח של בעלה. מדובר באח שלא יכול להתחתן אך שואף כמו כל בר אנוש לצאצאים. אם פונקאית תישא את הביצית המופרת.

תודה

תשובה

שלום וברכה

זו שאלה עדינה מאוד מאוד ורגישה מאוד מאוד.

עמדתי היא שבשורה התחתונה הדבר אסור.

כידוע, הפוסקים נרתעים מאוד מתרומת ביציות. גם אלה שהתירו, עשו זאת לגבי זוגות חשוכי ילדים, שעצם קיומם כזוג מצוי בסכנה וכדו', ואז הותרו המציאויות האלה, שכאמור הן בעייתיות מאוד.
אמנם, אין מדובר בביאה אסורה, ולמעשה מדובר רק בהעברת "חומר גנטי" (עד כמה שקשה לקרוא לזה כך), אולם יש עקרונות מהותיים המנוגדים למבנה הזה של הלידה.
הדבר שונה ממצב של רווקה המקבלת תרומת זרע, בשל העובדה שהיא גם בהריון עם הילד וגם מתכוונת לגדל אותו. זה לא המצב במקרה זה, של פונדקאות.

אם את שמה לב, הנושא איננו קרבת המשפחה. דבר בכך ניתן להקל, בשל העובדה שכאמור אין ביאה אסורה.

כל טוב ומציאת רווחה ממקום אחר