נגיעה לפני החתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 03/04/09 11:36 ט בניסן התשסט

שאלה

שלום הרב!

אני וארוסי מוגדרים כדתיים לאומיים.

עוד מהרגע שארוסי הציע לי נישואין התחלנו ליפול תכופות באיסור נגיעה.

למרות שהיינו כל פעם מדברים על זה-היינו נופלים שוב ושוב.

ב"ה לעולם לא הגענו למצב של קיום יחסים וכל מה שנצרך, אך מבחינתי הגענו למצבים מאוד אינטימיים-מעבר לסתם חיבוק קליל או נשיקה.

לאחרונה ב"ה לאחר השתדלות מרובה של שנינו ולאחר שהתחלנו בהדרכת כלות וחתנים אנו מצליחים להתחזק בנושא.

שאלתי היא האם יש פה עבירה על איסור כרת? היה קורה שהיינו נוגעים אחד בשני גם בזמן שהייתי נידה (בלי ידיעתו) האם זה יותר חמור לצורך העניין?

מה העונש של התורה על עבירה כזו?האם יש הבדל בין האיסור שעובר האיש לאיסור שהאישב עוברת?

אנו מקווים שבע"ה הנפילות שלנו בתק' הרווקות- יחזקו את השמירה על כל הסייגים שקבעו רבותינו לאחר הנישואין. באמת יצר העריות חזק ובלי משים לב אפשר ליפול בזה ח"ו.

תשובה

שלום וברכה

אין משהו טוב יותר לקראת נישואין מאשר להתחזק. בדרך זו מבססים את הבית על הפירמידה השלמה – מתחילים מהתשתית של אהבה אחווה ושלום ורעות, ומטפסים לגבהים של קדושה וטהרה ביניכם. כך תבנו בית נאמן קדוש בריא וטהור בישראל.

על אף החומרה של נגיעה אינטימית במצב של נידות וללא נישואין, אין זה איסור כרת, הקיים רק בביאה ממש. על כן, אפשר יותר לתקן את מה שעשיתם עד כה, ואתם בדרך הנכונה והטובה.
עיזבו את נושא העונשים. חשבו רק על העתיד ועל התיקון עוד ועוד.

מה שכתבת בסוף הוא הדבר הנכון, היחס הנכון והכיוון הנכון. המשיכו כך.

כל טוב