טומאת נידה

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 12/11/08 19:54 יד בחשון התשסט

שאלה

שלום רב.

רציתי לשאול האם מותר לבת שנמצאת בתקופת המחזור שלה, להתקלח במקלחת ושלאחריה יתקלחו אבא שלה ואחיה? האם אין כאן בעייתיות של טומאת נידה?

ובכלל, מהו הדין לגבי אבא ואח מבחינת טומאה זו? האם כשבת נמצאת במחזור, היא אינה רשאית לגעת באחיה ובאביה? האם הם אינם רשאים לגעת בחפצים שלה בתקופה זו? הרי רווקה בכל מקרה נחשבת כטמאה כל עוד היא לא טבלה במקווה..

האם החוקים חלים בכלל על קרבה כזו של אב ואח?

ועוד שאלה, שאולי קצת מוזרה אבל חשובה. האם מותר להם לזרוק זבל שבתוכו יש את מוצרי ההיגינה בהם היא השתמשה?

תודה רבה וסליחה על השאלות המוזרות...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

אין בעיה של שימוש אבא או אחים באותה מקלחת בתקופה של המחזור שלך או של מישהי אחרת מבני הבית.
אין שום בעיה שאבא או אח ישליכו לאשפה שקית שבתוכה מוצרי ההגיינה בהם השתמשת.
אין הבדל בין תקופת המחזור לשאר הזמן לגבי נגיעה בינך לבין אבא או אחד האחים. בעל ואשתו אכן אסורים בנגיעה בתקופת המחזור עד הטבילה.
אל לך לבקש סליחה על שאילת השאלות. "לא הביישן למד", וכל מה שאת רוצה לברר- לגיטימי לחלוטין.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן