מה חשוב יותר.

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 07/09/08 11:33 ז באלול התשסח

שאלה

בס"ד.

כבוד הרב שלום.

ישנה שאלה שמטרידה אותי כבר המון זמן.

אני גרה בבית לא דתי שהורי מחללים שבת לידי.

לאחרונה החלטתי להתחיל לשמור שבת.

והשאלה שלי,

האם מותר להמרות את פי הוריי (ולעבור על מצוות כיבוד אב ואם) ולשמור שבת?

כלומר הם אומרים לי "תדליקי את האור" וכדו'.

מה אני אמורה לעשות במצב כזה?

האם שמירת שבת חולקת על כיבוד הורים ? או להפך?

אשמח אם תענה לי בדחיפות כי הנושא ממש מכביד עליי.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

כתוב בתורה (פרשת קדושים) "איש אמו ואביו תיראו ואת שבתותי תשמרו".
רש"י מביא שם את דבר חז"ל: למה הסמיך את מצות כיבוד הורים לשמירת שבת? לומר לך שעם כל חשיבות המצוה של כיבוד הורים, שמירת השבת (וכך כל מצוות ד') חשובות יותר, כלומר שאם יאמר לך אביך או אמך לחחלל שבת - אל תשמע לו.
אמנם צריך להשתדל בכל דרך, שלא לפגוע בהורים,ולא להגיע למצבים של עימות , אבל אם אדם מגיע למצב כזה - זו הדרך הנכונה.
שבי איתם, תסבירי להם שלך זה חשוב, ולא פחות חשוב לך , לכבד אותם ולא לפגוע בהם, ועכשיו צריך לחשוב ביחד איך לא מבקשים מכל אחד לוותר קצת, אלא איך יוצרים מצב, שבו את , את השבת שלך , תוכלי לנהל כדת וכדין, גם כשאת גרה איתם בבית.
עצה טובה - חפשי לך רב, איתו תוכלי להיות בקשר שוטף, (אולי מישהו שהורייך גם מכירים ומעריכים) על מנת שלא תצטרכי להחליט בנקודות הרגישות הללו לבד. הרבה פעמים קונפליקטים הם תוצאה של ידע לא מספיק, ועם קצת יותר ידע , ניתן למנוע חיכוכים מיותרים.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן