סליחות

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 30/08/08 22:22 כט באב התשסח

שאלה

מתי אומרים סליחות ומה אומרים האם יש תפילה מיוחדת בבית כנסת? האם גם בנות נוהגות להגיד סליחות?

תשובה

לשואל שלום רב.
ספרדים אומרים סליחות כל חודש אלול. אשכנזים אומרים רק כשבוע, ממוצאי שבת שלפני ראש השנה.. השנה יתחילו האשכנזים ממוצאי שבת פרשת כי תבוא.
סליחות אומרים או בלילה אחרי חצות הלילה (אחרי 12.30) או בבוקר לפני התפילה.
הנוסח מופיע בסידורי סליחות מיוחדים, על פי מנהגי העדות השונות.
סליחות אומרים בד"כ בבית הכנסת עם הציבור. אם אדם נאלץ לאמר סליחות בלילה, יכול לאמר בלי י"ג מידות (שנאמרות רק בציבור), וכן בלי ליפול אפיים (כיון שנפילת אפיים היא רק בית הכנסת).
בנות אינן חייבות בסליחות, אבל מותר להן ורבות אכן אומרות.
בברכה
אפי קיציס