ישיבה תיכונית ובני עקיבא

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 19/08/08 14:44 יח באב התשסח

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

רציתי לשאול האם בני-עקיבא נוסדה כדי שלילדים דתיים יהיה תנועת נוער כדי שלא ילכו לצופים או תנועת נוער חילונית?כי אם כן למה כל הזמן אומרים לי שאני לא יכול ללמוד תורה בשבת ואני צריך ללכת לבני עקיבא ודברים כאלה...הרי אני לא אוהב את זה זה מעורב!!,אז האם הרב נריה הקים את בני עקיבא כדי שלא ילכו לצופים?

ועוד רציתי לשאול את כבוד הרב בערך אותו דבר על ישיבה תיכונית...

אני רוצה ללכת לישיבה קטנה,אז רציתי לשאולת האם ישיבה תיכונית זה "לכתחילה" או שזה בדיעבד ועדיף ייבה קטנה,כלומר האם יש ייבות תיכונית רק כדי שהנוער לא ילך לתיחכון "דתי" או שזה באמת הישיבה שצריך ללכת....

באמת תודה....

עומר

(מצטער על האריכות)....

תשובה

שלום
תנועת בני עקיבא נוסדה כדי לתת תחושת הזדהות עם הדת שבימים ההם היתה בשפל, דרך בני עקיבא הרגיש הצעיר הדתי בעל ערך, הוא עסק בענינים שברומו של עולם ויישם אידאלים של עם ישראל, אין חובה להיות בבני עקיבא, אא"כ אתה חש בשליחות ובישומה.
לעניין ישיבה תיכונית , מוטלת מצווה על האב שלבנו יהא מקצוע, אא"כ ברור שבודאות ימשיך בקרירה תורנית אם כן למה לו בגרות יכול ללמוד כל היום ענינים שבקדושה, צעדים מעין אלה יש לעשות בהדברות ען ההורים, רק נזכיר שיש ישיבות קטנות ציוניות.
ברכה והצלחה