קשר בסימן שאלה 1

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/08/08 01:33 כט בתמוז התשסח

שאלה

שלום.

אני בחורה דתייה בת 21. במהלך לימודיי במכללה שם קיויתי לקרב מתוך היכרות נקשרתי לבחור חילוני בעל מידות מעולות משכמו ומעלה. הוא תואם לכל מה שחיפשתי בבן זוג, פרט לצד האמוני, וזה הדדי.

מזה כחצי שנה שאנו דנים האם להמשיך את הקשר או לא, אני מצדי מעוניינת באורח חיים דתי ובהקמת בית דתי ומודעת לכל הקשיים שעלולים לצוץ בכל פינה.

הוא מצידו מוכן לשמוע ולקיים ולחזור.

אמנם זו "תשובה מאהבה" אולם לא מהסיבות הנכונות, ואני פוחדת שגם אם יתאמץ בשבילי, הוא עלול למאוס בזה. כרגע אינו אפילו שומר מסורת והוריי גם כן עומדים מנגד. כוונותינו לקשר רציני והקמת בית. המצב סבוך. מה לעשות?

תשובה

ב"ה

שלום.

כדאי לך לתת לקשר הזה עוד זמן להבשיל .
ובעיקר לבדוק את כוונותיו של הבחור .האם הוא מוכן לעבור שינוי רוחני?
לשינוי רוחני יש משמעות מעשית שהוא צריך להיות מודע אליה ולכן כדאי שהוא יכנס חמסגרתצ לימודית על מנת להבין ולהכיר את העולם הרוחני והמעשי .
את צריכה להבין ששינוי כזה לוקח זמן ארוך מאוד. שערי בנפשך שאדם שהיה רגיל לנסוע בשבת ולאכל ככל העולה על רוחו צריך להתרגל לצורת חיים שונה ומשונה עבורו.
זה תהליך ארוך שמצריך גם מצידך המוך אורך רוח ,סבלנות, ובעיקר יכולת הכלה.
ולכן את צריכה לבדוק בעצמיך את המקום שבו את נמצאת.

ואם את רואה שזה יותר מדי מסובך אז תחשבי ברצינות על קשר אחר -קשר שיש בו פחות פערים ויותר קירבה מנטלית.

ועייני בתשובתי ובקישור שם "קשר בין דתיה לחילוני" ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/64312

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,