בחור שישר התגייס מה זה אומר?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 31/07/08 16:30 כח בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום!

רציתי לדעת אם זה בסדר לצאת עם בחור שלא עשה ישיבת הסדר או מכינה אלא ישר התגייס לצבא?

הוא צדיק שומר נגיעה וממש בסדר אבל החברים שלו מהצבא הם חילונים והוא עלול להיות מושפע מהם...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלום.

נראה לי שכדאי לך להרחיב את הפרמטרים ואת הקרטריונים שלך.
את צריכה לשאול ולבדוק ולברר מה המניעים שלו להתגייס ולמה הוא בחר בדרך זו וכיצד זה משפיע עליו בנקודה הספציפית הזו של הגיוס.
אבל יש עוד המון קרטריונים שכדאי לך להציב ולברר אתם. ובעיקר דברים שקשורים למידות וליכולת ההתמודדות שלו ולשאיפות והרצונות הרוחניים שלו.ועל היציבות של האישיות שלו ועוד ועוד.

בהצלחה,

עוזיאל אליהו,

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן