אכילת חזיר בהריון

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 10/07/08 11:52 ז בתמוז התשסח

שאלה

כבוד הרב שלום

אני ואישתי לא גרים בארץ. אישתי כרגע בהריון. כאשר עברנו ליד דוכן נקניקיות אישתי קיבלה חשק עז (עד בילתי נשלט) לאכול נקניקיה. במזל משמים דוכן זה מכר בשר כשר.

שמעתי היכן שהוא כי אישה בהריון, אם תוקף אותה חשק עז, יכולה לאכול אפילו חזיר לאחר שהוזהרה 3 פעמים כי המזון לא כשר. אבל לא מצאתי לזה סימוכין בשום מקום.

מה דעת ההלכה במקרה שבו אין אנו יכולים לדעת את מקור הבשר ואישתי חייבת באותו הרגע לאכול משהו?

תודה רבה

ערן

תשובה

שלום
לכאורה לפי בסוגיה במסכת יומא פא מותר לתת לה אחרי שלוחשים באזנה שזה לא כשר , נותנים לה רק לטעום כמה טיפות ואם זה לא עוזר עוד קצת עד שנרגעת
ברכה והצלחה