מיכל הבת של שאול המלך הניחה תפילין - למה?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 23/04/08 21:48 יח בניסן התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

מיכל הבת של שאול המלך הניחה תפילין למה?

תשובה

ב"ה

שלום.

אכן אמרו חכמים בתלמוד הבבלי במסכת עירובין דף צו "מיכל בת שאול הייתה מנחת תפילין ולא מיחו בה חכמים".

והסביר רבי יוסף חיים זצ"ל בספרו בן יהוידע. שמיכל בגלל מצבה הערירי שלא היה לה ילדים כפי שכתוב בספר שמואל בפרק ו פסוק כג ,רצתה מאוד להיות במצב שהיא מקיימת מצווה תמידית . והרי ללמוד תורה לא היה לה פנאי כ"כ אז היא בחרה בתפילין כתחליף ללימוד תורה .ועוד מסביר שם הרב בשם האר"י הקדוש שמצוות תפילין יקרה כ"כ שיש לה יכולת להוריד שפע של קדושה על האדם ולפתוח לו מזל טוב למצוות פריה ורביה.

ולכן אף על פי שלא כך ההלכה ואין אישה מניחה תפילין בכ"ז לא מיחו בה חכמים מפני צערה שלא היה לה ילדים .

בברכה,

עוזיאל אליהו,

.