מקור הביטוי "סוף מעשה במחשבה תחילה"

חדשות כיפה חברים מקשיבים 03/04/08 16:04 כז באדר ב'

שאלה

אני יודעת שהביטוי "סוף מעשה במחשבה תחילה" מופיע בלכה דודי, האם זהו מקור הביטוי או שיש לו מקור ראשוני יותר? (תנ"ך,גמרא,משניות וכדומה..)

תודה מראש=)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

חיפשתי קצת.

בזוהר (ח"ג רלח,א) מובא - ראשון למחשבה אחרון למעשה, שזה ביטוי דומה.

בראשונים נמצא הביטוי קרוב יותר לשלנו - תחילת המחשבה/הכונה סוף המעשה, למשל רבי יהודה הלוי בכוזרי מאמר ג אות עג, הרמב"ן בחיבור האמונה והבטחון פ"ח ועוד.

בהצלחה רבה

טוביה
tsbias@actcom.co.il

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן