בשביל מה קוק צריכים ברסלב?

חדשות כיפה הרב ארז משה דורון 09/03/08 21:54 ב באדר ב'

שאלה

אני אמון על תורת הרב קוק זה שנים, ולא מבין מה הנהירה הזאת לברסלב. למה לא מספיק לנו כתבי הרב?

תשובה

הרב קוק עצמו היה קשור לברסלב ומה יותר ראוי מאשר להתחבר אל המקורות מהם ינק?

"לפי מה שמסר לי באופן פרטי נמשך לבו אל דרכי העבודה של החסידות, בייחוד התמסר לתורת המסתורין של רבי נחמן מברסלב* קרא ושנה הרבה בספריו ושיחותיו והתעמק ברעיונתיו"
הרב ישראל פורת ז"ל (מהרב מ.צ. נריה)

"הדבר ברור לפי הכרתי שמרן הראי"ה תמך את יסודותיו, לא בלבד בספרי חב"ד (על שיטת חב"ד באלוקות מדבר הראי"ה באופן מפורש) אלא אף ב"קדושת לוי", בכתבי רבי מרדכי יוסף מאיז'ביצה ובנו ("מי השילוח" ו"בית יעקב") וספרי הכהן מלובלין-ולכל לראש ב"ליקוטי מוהר"ן" וביתר הספרים של החוזה הגדול מברסלב."
רבי הלל צייטלין ז"ל הי"ד.

("הקו היסודי בקבלה של הרב קוק". "הצופה" ערה"ש תרצ"ט)

"הוא סיגל לו מידה מיוחדת שקלט מסוד שיחו , מהדרכתו של רבי נחמן מברסלב ז"ל: הוא למד להתבודד עם עצמו, לחיות את חייו הוא, גם כשהיה נמצא בתוככי העשייה הממשית וההמולה הציבורית. – להישאר ברשות היחיד גם כשנאלץ להימצא ברשות הרבים"

רבי משה צבי נריה ("חיי הראי"ה" מ'ג)

"ושח לי איש מירון, הרב שמואל הורוביץ ז"ל, ששמע מרבי מאיר אנשין ז"ל, מוותיקי חסידי ברסלב, שהיה גר זמן מה ביפו והיה מבאי ביתו של הרב, כי הספר "ליקוטי תפילות" של רבי נתן מנמירוב (תלמידו המובהק של רבי נחמן, כותב ספריו,ומקים החסידות ) מונח היה בתוך עמוד התפילה של הרב"

"ואיש ברסלב מירושלים רבי יחיאל גרינוולד ז"ל הוסיף לי שהרב אמר פעם: "אני נשמת רבי נחמן".

"והדריך את בנו הרצי"ה בנוגע לספרי רבנו: התכונה הפנימית של זה האיש הגדול צריכה לימוד הרבה , וצריך על זה לב בריא ונפש בריאה והנהגה הגיונית יפה"

רבי משה צבי נריה (שם קע'ב ועוד..)