אסטרולוגיה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 16/02/08 22:42 י באדר א'

שאלה

שלום כבוד הרב,

לפני כשבועיים שמעתי תוכנית ברדיו שמתעסקת באסטרולוגיה, קריאה בקלפים,לפי תאריך לידה לוזי. עלו מאזינים שהפנו שאלות בדבר עתידם כמו זיווג, פרנסה וכדומה.

רציתי לשאול האם מותר לשאול שאלות כאלו, כי בעצם זה לחזות את העתיד שמצד אחד כבר נקבע למעלה ומצד שני יש לנו אפשרות לשנות אותו (תשובה תפילה וצדקה...)

האם יש בדברים האלה משו אמיתי או שהכל שקר?

תודה רבה

בתאל

בכל אופן חשובה לי התשובה ההילכתית.

תשובה

בסד

שלום רב.

יש לנו צווי מענין חיובי בתורה,על זה בדיוק.
["תמים תהיה עם השם .."]
מסביר לנו רשי כי אין לנו לחקור ולשאול עתידית ..אפילו אצל מי שבאמת יודע..

לגבי האסטרולוגיה ,את בעצמך יודעת כי יש לנו הכוח [לשנות הכול.]!!
ואמרו חכמנו "[אין מזל לישראל."]המזלות לא שולטים עלינו.
אז אנו יודעים כי אין האסטרולוג שברדיו יכול לדעת הכל על כולם כי הוא צריך המון זמן ללמוד את מערכות הכוכבים של השואל ולחזות עבורו את העתיד..
[זה מאד לא רצני לספר לאנשים בצורה חיצונית כזו את עתידם..] הציבור מתיחס לתוכנית זו כאל תוכנית בידור ולא יותר..ורק פתי יאמין לכל הנאמר שם, כי אנו יודעים כי הכול ניתן לשנוי...בתפילה צדקה או מצוות ..[אז בישביל מה לשאול?]
האם שמעת את האסטרולוג המרואין מנבא לאדם הפסד גדול או חלילה מוות או להפך הצלחה גדולה מחר בבוקר??(כדי שיה ניתן לבחון את דבריו לפני השכחה?)

בברכה