כיסוי ראש עם שיער גלוי - קצת או הרבה?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/10/02 22:48 ל בתשרי התשסג

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לשאול אם מותר לאישה נשואה לחבוש כובע בתור כיסוי ראש אבל עם שיער פזור, או צמה שאפשר לראות. אבל את שיער הקרקפת לא רואים.

ומה עדיף: שתשים כיסוי ראש עם צמה שניתן לראותה, או לא תשים כיסוי ראש בכלל?

תודה!

תשובה

בס"ד

בודאי שעדיף ללכת עם כיסוי "כל שהוא" או קצת יותר מ"כל שהוא" על פני שער ראש גלוי לגמרי.
סוף סוף ניכר גם לה וגם לאחרים שהיא "נשואה" וזה משהו מאוד חשוב.
זה משדר לכולם שאי אפשר לפנות אליה בסגנון חצוף וגס, יש מישהו שאיכפת לו ממנה.
היא קשרה קשר אמיץ עם הגבר של חייה.
היא אוהבת מישהו.
אתה לא יכול להתפרץ לתוך מערכת יחסים של אוהבים.

לעומת זאת התחושה של התמודדות מול ההלכה היא לא כל כך נכונה. למה ללכת "מול" ולעמוד עם ריבונו של עולם על "קוצו של יוד" וגם "קצת יותר מזה".
נלך איתו יד ביד. בלב רחב, באמון, בכיף. לא ב"דיקדוקי עניות". ובמיוחד שבדקדוק זה אנחנו קצת מגזימים.

ובמידה שאדם מודד - בה מודדים לו. אם נלך עימו בשמחה גם הוא ילך עימנו באהבה רבה. בלב רחב, באמון, בכיף. וח"ו לא ב"דיקדוקי עניות".

בכל מקרה צריך שיהיה ברור כי העובדה שאנחנו עושים "מדרג" בין רמות האיסור לא צריכה שתעשה את "הפחות גרוע" כהיתר. לכן אני מבקש בקשה ברורה לא לקחת מתשובתי זו שום הכשר ללכת עם כיסוי ראש ושער פזור - אנא!!

מה שמותר להתפלל כנגדו הוא טפח מגולה בשער אישה - בין אם הוא מלפנים או מאחור.
לכן כשיוצא טפח בסוף הצמה או טפח שער בתחתית הכובע -אין איסור לקרוא ק"ש כנגדו. אבל אם זה יותר מכך - אסור לברך או להתפלל ליד שער אשה זו.
אסור לעשות קידוש כשהיא נמצאת מולך.
אתה חייב להסב את ראשך או לעצום את עיניך בעת הקידוש.

לא נעים?!!
נכון.

טפח = שמונה ס"מ
ראה עוד:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=3132