קדיש יתום נשים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 22/01/08 14:11 טו בשבט התשסח

שאלה

אבקש לשמוע את דעתו של הרב לגבי אמירת קדיש יתום בקול על יד אישה, וכמן כן דעת הרב לגבי מצב בו האישה היא היחידה בבית הכנסת האומרת קדיש.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה

עמדתי בקיצור:
א. קדיש יתום לא תוקן לנשים. על כן, ביסודו של דבר נשים לא אומרות אותו.
ב. אם נשים רוצות לומר קדיש יתום – יש מקום לראות זאת ככל הברכות שנשים מברכות על מצוות עשה על אף שלא נצטוו, ואין לאסור זאת.
ג. ברם, אם היא אישה יחידה בבית הכנסת – אין היא אומרת קדיש בקול, בשל העובדה שמדובר בבית כנסת, ובו נקבע באופן חד משמעי כי התפילה הציבורית נעשית על ידי גברים: מניין, הוצאה ידי חובה וכדו'.

כל טוב

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן