מהי הגדרת ''גדול הדור''?

חדשות כיפה הרב חיים נבון 06/01/08 08:46 כח בטבת התשסח

שאלה

שלום

האם "גדול הדור" הוא אדם שבקי בש"ס ופוסקים ואלפי אנשים שואלים אותו שאלות בהלכה (כדוגמת: העוף הזה כשר או לא?), או שישנה הגדרה אחרת לגדול הדור?

אם נניח שגדול הדור הוא אדם בקי בהלכה שעשרות אלפים מעם ישראל שומעים לו ושאר היהודים הדתיים לא למדו אצלו אף פעם ולא שאלו אותו שאלות - האם הם חייבים לציית לו בשאלות כלל ישראליות גם אם הוא לא הרב שלהם?

תודה רבה

תשובה

שלום וטוב.
אין שום הגדרה ל"גדול הדור". וממילא אין גם שום חובה לציית דווקא ל"גדול הדור" ולא לרבנים אחרים. "גדול הדור" זהו בד"כ תואר חיבה שתלמידים מעניקים לרבותיהם, והאהבה מקלקלת את השורה.