פופקורן בבית קולנוע

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/12/07 23:20 כא בטבת התשסח

שאלה

לכבוד הרב פירון שלום!!

יש לי 2 שאלות בנושא כשרות:

1.בהנחה שאני הולכת ביום חול לבתי קולנוע שפתוחים בשבת, האם מותר לאכול מהפופקורן שם?? מכיוון שבעצם המכונה מופעלת בשבת, למרות שעל גבי האריזה של הפופקורן יש הכשר.

2. האם מותר לשתות קפה בחנות של תחנות דלק, כמו yellow, כאשר במכונת קפה לא עושים שום שימוש אחר מלבד הכנת קפה.

תודה רבה מראש.

חגית.

תשובה

ב"ה

שלום,

1. לא נראה לי שיש איסור בדבר אף על פי שלא נכון לחזק ידי עוברי עבירה. בעיקר אם יש הכשר לדבר. ככלל, אני לא ממליץ לקנות במקום שפתוח בשבת. הבעיה יכולה להיות גם בעיה הלכתית אם הולכים לסרט במוצאי שבת!!!
2. הדבר לא אסור. אבל, ראוי במקום כשר.

בברכה,

שי