שאל את הרב

הכשרת כלי חרסינה

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 02/12/07 21:34 כב בכסלו התשסח

שאלה

שלום,

יש לי כלי מחרסינה והשתמשתי בו פעם אחת לאפיה של מאכל חלבי. האם יש איזושהיא דרך להגעיל אותו ולהשתמש בו לבשרי?

ואם לא ,האם אפשר להגיש בו מאכל פרווה בארוחה בשרית?(למשל סלט)

תשובה

אפשר להגיש בו מאכל פרווה בארוחה בשרית. אם מדובר בכלי חרסינה מזוגג [=מצופה שכבה לבנה חלקה] כמו רוב הכלים המקובלים כיום בשימוש, ניתן להכשירו בהגעלה ברותחים ולהשתמש בו לבשרי.

כל טוב,
רונן לוביץ

כתבות נוספות