טיפול בפצועים

חדשות כיפה הרב אייל קרים 24/09/02 18:38 יח בתשרי התשסג

שאלה

ב"ה

שלום!

הייתי מעונין לשמוע את דעת הרב בענין:

א. האם מותר להנשים פצוע?

הרי: אולי יש חשש שהוא חולה- ואז המנשים ינזק?

ב.כמו"כ האם מותר לטפל בפצוע כשאין לי כפפות?

שכן, סיבת לבישת הכפפות הוא:

א. לא להזיק אם זוהמא.

ב. לא להינזק אם החולה נושא איזה נגיף.

ושמעתי מפי חובש שיש מחבלים שלפני שהם מתפוצצים הם מזריקים לגופם נגיפים (איידס וכד') וכאשר מגחיע החובש לטפל בפצוע, אז יש דם של המחבל על גופו של הפצוע היהודי, ובכך גם החובש נפגע מנגיפים. האם יש לחוש לכך? (ולא לטפל כשיש פצועים ?! מה עושים כשאין כפפות? האם זה דוחה פיקו"נ? (אם יש פצוע גוסס לידי , האם עדיף לחכות שמד"א יגיעו ויביאו לי כפפות?

תודה רבה!

תשובה

א. כאשר הזולת נמצא בסכנת נפשות ודאית, חייב אדם לסכן עצמו קצת כדי להצילו.
ב. כשהסכנה הנשקפת למציל גדולה, עד שקרוב לודאי שימות במשך פעולת ההצלה, או אפילו אם הספק-סכנה שקול, עליו להימנע מלהציל.
ג. כשהסכנה הנשקפת למציל נמוכה מספק השקול, אך גדולה ממקצת-סכנה, יש אומרים שחייב להציל ויש אומרים שפטור.
לאור כל הנ"ל, יש להנשים פצוע, כי החשש שהוא נושא את נגיף האיידס הוא נמוך ממקצת-סכנה. וכן חייב לטפל בפצוע ללא כפפות, כי הסבירות שזוהמת ידיו תמית את הפצוע נמוכה ממקצת סכנה.
מחבלים מתאבדים שנפצעו יש להרוג.