מגדת עתידות

חדשות כיפה הרב איתן זן-בר 22/10/07 22:01 י בחשון התשסח

שאלה

שלום רב!

יש לי שאלה מאוד חשובה לשאול.

אני ילדה מתבגרת, בת 16 וחצי, ואני עוברת תקופות לא קלות בחיים, כמו כול ילדה מתבגרת.

יש לי אנשים שאני מכירה והם הולכים למגדת עתידות שמגלה עתיד עם קלפים. מצד אחד ממש מתחשק לי ללכת ולדעת מה גורלי ואיך להתמודד עם תקופות קשות, ומצד שני אני לא רוצה ללכת, כי אם אני אלך אני לא אסלח לעצמי, אני ילדה מסורתית וכמו שאני יודעת אסור ללכת למגדת עתידות, אבל יש לי את הרצון ללכת כי אני ממש רוצה אבל קשה לי.

מה לעשות לגבי זה? ותודה!!!

תשובה

שלום
יש כמה בעיות במגידי עתידות:
א. רובם המוחלט שרלטנים, בין במזיד בין מתוך הרגשת שליחות ועיקר רצון לפרנסה קלה,לכן אין תועלת בהליכה למגדת עתידות, מעבר להתרוממות רוח זמנית
ב. למיעוטם יש כוחות על טבעיים שנובעים מקשר עם כוחות טומאה , אני לא ממליץ לקשר כלשהו עם עולם זה הנזק שיכול להגרם הוא בלתי הפיך.
ג. אין מזל לישראל נוקטת הגמרא במסכת שבת,והעתיד שלך משתנה בכל רגע בהתאם לרמתך הרוחנית וכמעשה בביתו של רבי עקיבא שצדקה הצילה אותה מעקיצת נחש
ד.כשיש צורך הקב"ה מזמן לאדם רמזים בקשר לעתידו, בעבר היה זה הנביא, גורל הגר"א ועוד שמחייבים את האדם לבחור בדרך מסויימת וכשיגיע הזמן תקבלי את המסר באופן כללי ניתן לומר שבמקום שיש לך את ההתמודדות הקשה ביותר,שם עלייך לשים את מיטב עבודת ה' שלך
התיעצות עם אדם פיקח ומנוסה המכיר אותך, תתן לך לא רק תמונת מצב עתידית(על סמך היגיון) אלא אף הדרכה וזה העיקר וכמו שמצאנו ביוסף שנתן לפרעה את פתרון החלום וגם הציע פתרון למצב- זה העיקר
ברכה והצלחה