ללא נושא

חדשות כיפה הרב חיים נבון 17/09/07 03:05 ה בתשרי התשסח

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני בהריון בשבוע 18, ובשמירת הריון של שכיבה כל הזמן שתית מים מרובה עקב צירים מוקדמים (כך כל הריונותי עד כה). ברור לי שאני צריכה לשתות לשיעורין (אני שותה 3-4 ליטר ביום כך שאם אני ישנה בלילה 7 שעות אני מספיקה לשתות את הכמות הנדרשת).

שאלתי היא האם אני חייבת לשתות רק מים או שברגע שמותר מים לשיעורין, מותרת שתיה מסוג כשלהו לשיעורין.

בתודה ובברכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וטוב.
אם כבר שותים לשיעורין, עדיף לשתות משקה מזין ולא מים, כגון מיץ פירות או מיץ ענבים. מבחינה הלכתית זה אותו דבר, וכך מקבלים גם את הערך הקלורי הנוסף. בהצלחה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן