להתכתב עם חילונים

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 28/08/07 14:44 יד באלול התשסז

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב!

בזמן האחרון יוצא לי ולעוד מישהו להתכתב עם חילונים, חברי תנועת "חופש", שיוצאים נגד כפיה דתית ובכלל דת ויהדות.

אנחנו מדברים ברוגע ובשלווה, אבל לפעמים זה גורם לזה שהם דווקא מתפרצים ורושמים דברים שגורמים לחילול ה'.

חילול ה' הוא כמובן בלעדינו שם, כל הזמן הם מוסיפים ידיעות ויוצאים נגד "כפייה דתית" ונגד זה שלא יתנו לפתוח חנות בשבת.

אנחנו מבחינתנו מדברים איתם על יהדות ודת, מה זה להיות יהודי, ערכי החילוניות הם ערכים רעים..זהות יהודית.. "קידוש ה'", אני מקווה.

אבל מכיוון שזה גורם לעיתים לחילול ה' ולהשגת המטרה ההפוכה השאלה שלנו היא האם להמשיך לדבר איתם?

או פשוט להפסיק לכתוב שם.

יש לציין שאחד האנשים משם חזר בתשובה (לא ידוע אם זה בגללנו או לא, סביר להניח שזה ממש לא בגללנו, אבל אם כן..אפילו נשמה יהודית אחת שחוזרת למקורה זה דבר ענק..)

אז להמשיך או לא?

רצינו לדעת אם מבחינה הלכתית רצוי להפסיק או להמשיך בכל אופן.

תודה רבה

ושנה טובה!!!! :) :) :)

תשובה

שלום רב,
המשך ההתכתבות תלוי בכמה הבנה ואהבת ישראל זה מביא. התנצחות סתם אינה מועילה ואף מחמירה את המצב. למה שלא תנסו להגיע למצב שתשימו מראה מול פניהם, עד כמה הם לא לוחמי חופש , אלא, זוללי דתיים?
גם אם הם כותבים השמצות אין זה חילול ה' כי אין דברם אלא, כרוח טועה שאין לה משמעות בעולם.
לעצם העניין, יש יותר כפיה חילונים על הדתיים מאשר כפיה דתית. כמו כן, כל הבנה של ערך מבטלת את מושג הכפיה שבו.אשמח לדעת באיזה אתר מדובר, אולי גם אני אשתתף בהשבת האחים האובדים.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות"רעננה.