שריפת ''הברית החדשה''

חדשות כיפה הרב אייל קרים 09/09/02 23:43 ג בתשרי התשסג

שאלה

כבוד הרב,

אמנם אסור ליהודי לעבוד עבודה זרה וכו', אך אחרי שקראתי את תשובתך לאחת השאלות, נראה לי הדבר תמוה. האם זה מכובד, שיהודי ישרוף ספר שחשוב למישהו אחר? הרי יהודי צריך לכבד את הבריות ולנהוג במידת צדק, אז איך אפשר להשמיד ספר, אפילו שבשבילנו הוא לא קדוש כלל וכלל?

אודה אם תענה לי במהירות

תשובה

קרן שלום

ודאי שיהודי צריך לכבד את הביות ולנהוג במידת הצדק והחסד, ואדרבה, לא רק את הברית החדשה צריך לשרוף, אלא אף ספר תורה שכתבו מין, היות שמידת הצדק והחסד תובעת לבער עבודה זרה מן העולם, כדי שלעולם יהיה טוב יותר.