ישיבה בארץ הקודש

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 14/08/07 15:04 ל באב התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב! ובשורות טובות לכל עם ישראל!

ברצוני להבין כיצד מתרצים רבנים ויהודים חרדים

ויהודים בכלל, ישיבת קבע בארצות הגויים הרי נאמר בפרשת "ראה" -"לשכנו תדרשו ובאת שמה"

אם תדרוש ליישב את ארץ הקודש וירושלים אז יקויים בך "ובאת שמה"

ואף בפרשת "עקב" אומר לנו רש"י כי עקב היא מצווה קלה שאנו דשים בעקבי רגלינו כלומר מקלים ראש אומר על כך רבי מנחם מנדיל מקוצ'ק

מצווה קלה זו היא המצווה שמקיימים בעזרת העקב

מצוות הליכה והתיישבות בארץ הקודש.

תפקידם של רבנים וצדיקים הגרים בחו"ל לעלות לארץ ולהתיישב בה ולהשפיע לטובה על הסביבה הלא טובה ולא להיפך שהרי הם מודאגים שמא לא "יתקלקלו" בארץ שהרי צדיק אמיתי הוא מקור השפעה לאחרים ולא צריך להיות מושפע מאחרים ומלבד שאם אפשר לחיות כקהילה כשמסביב הגויים, לא עדיף כבר לחיות כקהילה בארץ הקדש על פי דין תורה?

תשובה

בעזה"י

שלום,

יש סיבות שונות ומגוונות לישיבתם של רבנים ואנשי תורה מחוץ לגבולות רץ קודשנו.

יש שסוברים שיש איסור לעלות משום 3 השבועות, אף על פי שאלו מיעוט.

ויש שאינם רוצים לנטוש את צאן מרעיתם שהם יודעים שאיננו מחובר מספיק לעלות לארץ והם מרגישים חובה ושליחות להשאר בנכר ולהוביל את הקהילה בהתמודדות עם התבוללות, עם שמירה על המסורת, עם אנטישמיות ועם שלל הבעיות שיושבי חוץ לארץ נאלצים להתמודד עמם.

ובע"ה נזכה לראות בשוב כולם לציון וירושלים.

בברכה,
אור
צוות ישיבת צפת