כתיבה בויקיפדיה

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 31/07/07 17:30 טז באב התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב,

בעבר נהגתי לכתוב חומר באנציקלופדיה ויקיפדיה, בעיקר על נושאים מהתנ"ך ומההלכה. עם הזמן שמתי לב שלאחר שסיימתי את חלקי בעריכה, הוסיפו משתמשים אחרים באתר את תרומתם לערך הנכתב, ובמקרים רבים הפכו את תוכנו לאפיקורסי או מזלזל במסורת ישראל.

למשל, בערך על דוד המלך אפשר למצוא פרטים רבים אשר לא עולים בקנה אחד עם השקפת ההלכה על חייהם של גיבורי התנ"ך, וכן פרטים היסטוריים רבים אשר לא עולים בקנה אחד עם הנכתב בתנ"ך ונשענים על המחקר הכללי.

יוצא מצב שבו אדם מאמין, שרצה לתרום לאנציקלופדיה ולהוסיף לה ערכים תורניים ואמוניים, דווקא הוא בנה בסיס אמין שמשמש כעת את הדברים ההפוכים בדיוק. יש לציין שאי אפשר לשנות את המצב ולמחוק את מה שאני כתבתי, משום שהדבר נחשב כהשחתה והיא תתוקן מיידית.

שאלתי היא האם אין מניעה הלכתית לכתוב ולתרום לאנציקלופדיה זו, לאור האמור לעיל.

בברכה,

יהושע דניאל

תשובה

שלום רב,
אז תמשיך לכתוב באותם ערכים פירוט רב יותר, נוקב יותר, תתמודד עם האמירות שנאמרו שם ותוכיח כי הם אינן נכונות. במלחמה כמו במלחמה אסור להיכנע והסתגר כי גם אם לא תכתוב, יום אחד מישהו יעלה זאת על המחשב ויכתוב דברים אלו.
גייס את חבריך, את מוריך לכתיבה חשובה זו. אם נהיה פעילים בכתיבה בסופו של דבר הנוכחות שלנו תצליח.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת ההסדר "בינות" רעננה.