נוסח תפילה לראש השנה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 02/09/02 10:55 כה באלול התשסב

שאלה

לרב שלום וברכה

בבית הכנסת שלנו הוחלט שסידור התפילה על פיו יתפללו כולם הוא קול יעקב- על פי פסקיו של הרב מרדכי אליהו שליט"א.

אך דא עקא ,בסידור עצמו מופיעים מנהגים נוספים בלי פסיקה מוחלטת, וכאן מקור הבעיה .מכיוון שכך הודיעו המתפללים בנוסח יהדות מרוקו שאפשר להוסיף וכו' וכו' .

דוגמא פשוטה לפני חזרת הש"ץ - הם רוצים שהחזן יאמר את השם שמעתי שמעך ולא הסומך . ועוד כהנה וכהנה.

אודה לרב אם יוכל לשלוח נוסח ברור ויחיד לסדר התפילה לראש השנה ויום הכיפורים- כפי שנוהג מרן הראש"לצ הרב מרדכי אליהו שליטא.

בברכת שנה טובה

תשובה

שלום שלום
מרן הראש"ל הרב מרדכי אליהו שליט"א נוהג לומר את הפיוטים לאחר חזרת הש"ץ.ולדעתו יש להקפיד שלא לומר את הפיוטים באמצע העמידה או החזרה.
יש מקהילות המרוקאיות הנוהגים לומר פיוטים לפני נשמת,וכאמור לדעת הראש"ל אין לאומרו כך.ויש להקפיד שלא לעשות מחלוקת.
אשר לפיוט "ה' שמעתי שמעך",יש נוהגים לאומרו לאחר חזרת הש"ץ,ויש הנמנעים מלאומרו מחשש הפסק בין התפילה לחזרה.וזו הסיבה שמעמידים "סומך ליד הש"ץ אשר אומר את הפיוט הזה.ולדעת הרב הטוב ביותר שלא לאומרו בשחרית אלא במוסף.