משקפי שמש-טילטול?

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/06/07 00:20 יז בסיון התשסז

שאלה

אמרו לאמא שלי שאסור ללכת בשבת עם משקפי שמש בגלל שזה טילטול?האם זה נכון?כי זה לא היה נראה לי הגיוני כי משקפי ראיה זה לא...

תודה.

תשובה

שלום וברכה!

יש באמת איסור לצאת עם משקפי שמש ( בהמשך אסביר איזה משקפי שמש ולמה ) במקום שאין בו ערוב כי אז יש טלטול מרשות לרשות. אין שום איסור במשקפי שמש מדין מוקצה.
כאמור, יש איסור לצאת במשקפי שמש מרשות לרשות במקומות שאין בהם ערוב. יש מינים שונים של משקפי שמש ודינם משתנה בהתאם לסוגם:

א . משקפי שמש רגילים שאדם מרכיב כדי להגן על עיניו מהשמש אין לצאת בהם לרשות הרבים כנ"ל לגבי משקפי שמש שמרכיבים על משקפי ראיה.

ב. משקפי שמש שהם גם משקפי ראיה ואדם לא מסיר אותם כאשר הוא עומד בצל, אלא רק מגביה אותם, דינם כמשקפיים רגילים ומותר לצאת בהם מרשות לרשות גם במקום שאין ערוב.

ג. משקפי שמש שהרופא אמר שצריך לשים אותם כל הזמן ואדם לא מוריד אותם אפילו בבית, אז דינם גם כמשקפי ראיה לכל דבר ומותרים להוצאה מרשות לרשות.

ההבדל בין משקפי ראיה שמותרים לבין משקפיח שמש לענין טלטול במקומות שאין ערוב הוא - בלי משקפי ראיה אדם לא יכול להסתדר לכן אין חשש שהוא יריד אותם ברשות הרבים וישים בכיס ( לדוגמא ) במשקפיים שלא לרפואה, כלומר במשקפי שמש רגילים יש חשש כזה ולכן אסור.

אני מקווה שעכשיו הדברים מובנים יותר.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון