חופה לפני השקיעה

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 27/05/07 18:07 י בסיון התשסז

שאלה

כבוד הרב שלום,

רציתי לדעת מה מקור המנהג לערוך חופה לפני השקיעה? האם זה מנהג דווקא אצל חרדים? ומה המגבלות בעשיית מנהג זה..?

בתודה מראש, אסף.

תשובה

שלום וברכה!

מדובר במנהג אשכנזי בימות הקיץ. כיוון שבאירופה שקיעה הייתה מאד מאוחר בקיץ, אז עשו חתונות לפניה. ברם מעיקר הדין מותר לעשות חתונה גם בבוקר ואין בזה שום איסור. כמובן לא מדובר על מנהג חרדי. לא מעט זוגות של דתיים לאומיים מתחתנים בקיץ לפני השקיעה ( גלוי נאות - גם אני התחתנתי לפני השקיעה ). המגבלה היחידה היא שצריך להתחיל חופה לפני השקיעה ולסיים גם לפפני השקיעה בגלל התאריך בכתובה. האמת הרב המקדש יסביר לכם את הכל ביתר פירוט.

בברכה,

חיים דב בריסק, צוות ישיבת הר עציון