נישואים פיקטיביים

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 27/05/07 13:21 י בסיון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב

אישה שנישאה באופן פיקטיבי בעברה עם אדם בארה"ב, על מנת שתוכל לקבל ניירות-ויזה, האם היא יכולה להתחתן בנישואים יהודיים היום? היא לא התגרשה מאותו אדם בחו"ל מכיוון שאין לה כיום דרך ליצור עימו קשר. האם הנישואים האלה שהיו בצ'אפל בלאס וגאס תופסים?

תודה ושבוע טוב

תשובה

שלום וברכה
קודם כל מבחינת החוק האזרחי נישואין הם נישואין והחוק לא מבחין בין פיקטיבי או לא ואם הוא היה מבחין מימלא הוא לא היה מאשר את אותם נישואין, אך עובדה שהם אושרו.
החוק בישראל נמנע הנישואי "ביגמיה" גם אם מדובר על גוי.
אני ממליץ לנסות לפנות לבית דין רבני שיערוך בירור לאור כל הנתונים שיוצגו בפניו ואולי יש מוצא.
בברכה