נישואים פקטיבים

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 24/05/07 22:24 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום

האם ישנה בעיה הלכתית "להתחתן" עם מישהו לא כדת משה וישראל אלא סתם אצל פקיד בארה"ב (אני מקבלת 20 אלף דולר והוא אזרחות אמריקית)? האם זה ישפיע על הסטטוס שלי(נשואה \גרושה)?

תודה

תשובה

שלום וברכה
זו בהחלט בעיה, את מוכרת את "זכותך" להינשא בעתיד מכיוון שמי שרשומה כנשואה על פי הדין האזרחי לא יכולה להינשא כי החוק מונע ביגמיה.
אע"פ שלפי ההלכה היהודית מותר למי שנישאה לגוי להינשא ליהודי כי נישואי הגוי אינם תופסים אך המערכת הרבנית פועלת גם כפוף לדין האזרחי.
בברכה