שתיית מים וברכת ''שהכל''

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 24/05/07 19:35 ז בסיון התשסז

שאלה

שלום

שלחתי כבר את השאלה הזו אך אני מניחה שהיא לא הגיעה...

אני שותה מים הרבה פעמים במהלך היום.

כל פעם שאני עוברת ליד הברז אני לוקחת שלוק...

מה מברכים על זה?

כל פעם מחדש?אם כן בעצם יוצא שאני מברכת שהכל בערך כל חצי שעה, שעה!ומה עם ברכה אחרונה?

האם יש איזשהו פרק זמן שיכלול את הלגימות בלי שאברך כל רגע?

האם יש אפשרות לברך בבוקר שהכל כוללני עם כוונה על כל שלוק מים שאשתה במשך היום?ובורא נפשות בסוף היום?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בע"ה
שלום רב,
אם את נמצאת כל הזמן באותו חדר, ומדי פעם שותה - את מברכת בהתחלה פעם אחת ובסוף היום ברכה אחרונה. אבל אם את יוצאת ונכנסת, שנוי המקום מהוה הפסק וצריך לברך שוב.
כמובן שאם עובר הרבה מאד זמן מאז השתיה האחרונה, אז צריך לברך שנית.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן