חתונה במסעדה לא כשרה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 13/05/07 00:26 כה באייר התשסז

שאלה

אני ובן זוגי יהודים חילונים המעוניינים בחתונה אורתודוכסית כהלכה. לצורך עריכת מסיבת החתונה בחרנו במסעדה לא כשרה הממוקמת על חוף הים. השאלה שלנו היא האם נוכל לערוך את טקס החופה על חוף הים מחוץ לשטח המסעדה- על חוף ים ציבורי וניטרלי- ולאחר סיום הטקס להיכנס למסעדה? איך ניתן לארגן חתונה כזאת

תודה אנסטסיה ורפאל

תשובה

לשואלת שלום רב.
הרבנות אינה מאפשרת עריכת חתונה במקום שאינו כשר, כיון שיש בכך נתינת גושפנקא לאכילה שם. לכן, אם החלטתם בכל זאת להתחתן שם, צריך ליצור ניתוק בין טקס החתונה לבין המסיבה. זה ייעשה ע"י הרחקת מיקום הטקס מהמסעדה. אפשר גם להגיש כיבוד כשר במקום הטקס וכך ליצור הפרדה נוספת בין שני האירועים. כל זה ייעשה בתיאום עם הרב עורך החופה והרבנות.
(יחד עם זה יש מקום לשקול היטב אם לא כדאי להתחיל את החיים כזוג יהודי נשוי במקום יהודי כשר)
בברכה
אפי קיציס