שאלה אישית

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 21/04/07 22:09 ג באייר התשסז

שאלה

שאלה שהציקה לי הרבה זמן והיא: לשאול על כל שאלה הלכתית רב וכך גם להטריח אותו (אני משער שזה מטריח) או לנסות לבד לענות על השאלה אבל במקרה כזה לא תמיד התשובה שנמצא היא הנכונה, אז מה לעשות?

תשובה

לשואל שלום רב.
זה תלוי באדם ובסוג השאלה. יש שאלות פשוטות שהתשובה מתאימה לכולם ואפשר למצוא אותה בקלות בספרי הלכה (או בחיפוש קל באינטרנט!). יש שאלות שהם מורכבות יותר ומתאימות למקרה מסויים, שאז יש מקום לשאול רב. כל זה בהתאם ליכולת שלך לחפש בספרים.
כמו כן צריך אדם ללמוד הלכה באופן סדיר וכן ללמוד איך מוצאים תשובות.
יחד עם זה צריך לדעת שאין לך לחשוש מלהטריח את הרב. הרי זה תפקידו, והוא יענה לך בשמחה על כל שאלה.
בברכה
אפי קיציס