כשרות ג'ירפה

חדשות כיפה חברים מקשיבים 17/04/07 16:25 כט בניסן התשסז

שאלה

אני וחברה התווכחנו אם גירפה היא חיה כשרה או לא...

תוכלו לענות?תודה וכל הכבוד

תשובה

שלום רב,

ישנה מחלוקת גדולה האם הג'ירפה כשירה או לא.

בהרבה מקורות מובא ש"זמר" שברשימת החיות הכשרות הוא מין חיה שקוראים לה ג`ירפה (או בשמו האחר: גמל נמרי)
ולכן נראה שהג'ירפה כשירה מדין תורה.
ישנם מעט החולקים על זה.

[אם היא כשירה מדוע אין אוכלים אותה?]
את הג'ירפה לא נהגו לאוכלה כמו את כל החיות שאין עליהן [מסורת].
והמסורת והקבלה היחידה שיש על חיה (מלבד ג` הבהמות: פר כבש ועז) היא של צבי.
ישנם מקומות שהיתה להם מסורת וקבלה גם על איל ויחמור.
אך על ג`ירפה ודאי אין מסורת כזו כי היתה נדירה תמיד.

[בעיית "השחיטה"]
והילדים מספרים תמיד שישנה בעיה נוספת בג`ירפה, שלא יודעים היכן לשוחטה בכזה צואר ארוך...
אבל..... אין זו טענה, שהרי כל הצואר כשר לשחיטה, ואם כן היא החיה שהכי קל לשחוט אותה במקום ולא לפספס.

[לסיכום]
את הג'ירפה אסור לאכול כעת, מכיוון שאין לנו מסורת באכילתה.

בע"ה נגאל במהרה ותשבי יתרץ, יעמיד, יסביר ויבאר כל דבר על מקומו,
שלמה,
shlomo@makshivim.org.il