אשכנזים ספרדים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 01/04/07 23:27 יג בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום!

יש לי שאלה שקצת מציקה לי. יש כל מיני הלכות שפעם היו עושים כשהיה בית מקדש. כיום שאין בית מקדש לא עושים אותם. פעם גם האשכנזים והספרדים היו יושבים בארצות נפרדות ולכן נוצרו להם הלכות ומנהגים שונים. כיום שהרוב הגדול יושב בארץ ישראל יחדו אשכנזים וספרדים, למה עדיין יש הפרדה בין ההלכות? למה לאשכנזי אסור לאכול קטניות ולספרדי מותר? הרי לא הגיוני שרבנים ספרדים גדולים יתירו לאכול חמץ בפסח!

(ישנם עוד הרבה חילוקים כידוע לרב שמפרידים ביניהם רק שהקטניות קשור לפסח אז הזכרתי אותו..)

זה קצת מפריע לי כי זה הורס את האחדות של עם ישראל. למה אי אפשר להתאחד ושיהיה מנהג אחד לכולם? שיהיה פשרות משני הצדדים וכל צד יוותר עד כמה שהוא יכול ותהיה הלכה אחת בישראל.

ההפרדה כל כך חמורה שיש אצלנו בחבר'ה בדיחות וכינויי גנאי על אשכנזים/ספרדים. שמעתי שיש מקומות ש"מחמירים" שספרדי לא ישלים מניין אצל אשכנזים או שאשכנזים לא יאכלו אצל ספרדים כי הם מערבבים בכלי הזכוכית בשר וחלב. וכל הפירוד הזה מתחיל מההפרדה בין המנהגים השונים. אני אשמח אם הרב יסביר לי קצת על כל העניין...

חג שמח וכשר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

חלילה לחשוב כי מי שאוכל קטניות בפסח כאילו אכל חמץ. אנו שומרים על מנהגי אבותינו, כל עדה על מנהגי אבותיה שלה, כפי שנאמר בפסוק "שמע בני מוסר אביך, ואל תיטוש תורת אמך". זה דבר יפה ומכובד, וכך צריך להיות.
שמות גנאי של אלו לאלו ואלו לאלו, כמובן- אינם דרכה של תורה, וכל מי שעושה כך- איננו בגדר חכם ובוודאי שלא תלמיד חכם.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן