קינואה בפסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 22/03/07 18:48 ג בניסן התשסז

שאלה

האם מותר לאכול קינואה בפסח- ואם כן האם זה מותר גם ללא אוכלי קטניות?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לגבי קינואה אין הוא ממיני הדגן אלא ממשפחת הסלקיים, לגבי הקינואה בארץ אוכלים את הזרעים אולם בחו"ל אוכלים גם את הירק, והוי ספק אם נכלל בגזרת קטניות, וכמו כן ספק האם גזרת קטניות חלה על דברים שלא היו בתקופת חז"ל שגזרו את הגזרה, ולכן יש רבים שמקילים בקינואה גם לאלו שלא אוכלים קטניות. אולם יש להזהר כיצד נעשית האריזה והמשלוח לארץ, ולכן ללא כשרות קשה להקל.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון