ברכת הכלה

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 10/03/07 17:58 כ באדר התשסז

שאלה

שלום רציתי לדעת את החשיבות של ברכת הכלה שיש להגיד לפני החופה , אני יודעת שזה נפוץ בקרב הציבור החרדי אך בקרב הציור החילוני זה פחות מוכר , אשמח לתשובה תודה רבה

ע'

תשובה

לשואלת שלום רב.
יום חתונתם של בני הזוג נחשב ליום מאד מיוחד. ביום זה נמחלים להם כל עוונותיהם. ביום זה הם מתחילים את חייהם מחדש, מעין לידה מחדש, כיון שעד כה לא היו שלמים. עד כה כל אחד מהם היה במצבו הלא טבעי, הלא שלם, כיון שהיה רווק. כעת כשהם מתחתנים הם חוזרים להתאחד ולהיות אחד. ולכן זה נישב להם כלידה מחדש וכתינוק שנולד הם נקיים מכל חטא. ולכן לתפילותיהם, בקשותיהם וברכותיהם יש כח רב. לכן יש כלות שנהגו להתפלל תפילה מיוחדת לפני שמוליכים אותה לחופה (או בחופה יד בתחילתה). בתפילה זאת יש 2 עניינים. האחד זה בקשה מיוחדת מהקב"ה שיעזור לה ולבעלה בקיום הקשר ביניהם, פיתוחו וחיזוקו. וזה מה שמופיע בניסוחים המקובלים של ברכת הכלה. מלבד זה מוסיפה הכלה בקשות שונות, שהנפוצה ביותר היא בקשה על חברותיה שעדיין לא מצאו את בן זוגן, שימצאו את אהבתם במהרה.
יש שנוהגות שחברותיה מכינות לה ברכת כלה יפה ומקושטת.
כאמור, אין כאן חיוב אלא מנהג יפה.
נוסחים אחדים אפשר למצוא כאן http://www.itim.org.il/bin/en.jsp?enDispWho=AdditionalInfo^l77