ניקוי כרוביות

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 07/03/07 21:26 יז באדר התשסז

שאלה

שלום רב

שאלתי את ראש הישיבה שלי כיצד יש לטפל בכרוביות שכבר קנינו, של סנפרוסט, מאחר ופורסם שנמצאו תולעים בכל השוק.

הרב אמר שעקרונית אפשר לטפל, ובשם מכון התורה והארץ אמר לי שאפשר להשתמש במייבש שיער ולאח"כ לשים בחומץ.

כיצד יש לעשות את הטיפול? האם יש לכם מידע נוסף בעניין?

תודה רבה.

שלמה

נ.ב.

אשמח למקורות הלכתיים בעניין תולעים בירקות וגדרי האיסור (מתי נחשב נקי, מתי אפשר לסמוך וכד')

תודה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לדעתנו אין אפשרות לטפל בכרובית של סנפרוסט לאחר שהדבר כבר קפוא.
המידע שבידנו הוא שהקפואים של תוצרת הארץ הוא נגוע.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן